Значение слова "АДИТИВНІСТЬ" найдено в 8 источниках

АДИТИВНІСТЬ

найдено в "Гірничому енциклопедичному словнику"
аддитивность - additivity - Addition, Additivität – 1) Властивість величин, яка полягає в тому, що значення величини, яка відповідає цілому об’єкту, дорівнює сумі значень величин, що відповідають його частинам, незалежно від того, яким чином поділено об’єкт. Напр., А. властива для маси, об’єму і ваги тіла, довжини лінії, площі поверхні тощо. Інший приклад - маса молекули є сумою мас атомів, які входять до її складу; кожний з замісників, введений у вихідну молекулу, вносить адитивний внесок у зміну стандартної енергії Гіббса, що відповідає даній рівновазі. 2) Сумарна фізична властивість суміші, яка визначається як сума добутків молярних часток компонентів у суміші на властивості цих компонентів (правило адитивності Кея); приклади, для суміші газів – критичні тиск, температура, об'єм, густина і коефіцієнт стисливості газу.
найдено в "Словнику української мови у 20 томах"

АДИТИ́ВНІСТЬ, ності, ж., спец.

Властивість величин, яка полягає в тому, що значення певної величини, яка відповідає цілому об'єкту, дорівнює сумі значень величин, що відповідають його частинам.

Приклади величин, яким властива адитивність: довжина лінії, площа поверхні, маса фізичного тіла (з наук.-попул. літ.).


найдено в "Толковом словаре украинского языка"

-ності, ж.

Властивість величин, за якою значення величини, що відповідає цілому об'єкту, дорівнює сумі значень величин, що відповідають його частинам.



найдено в "Українсько-польському словнику"

[adytywnist']

ж.

addytywność мат.


найдено в "Великому тлумачному словнику (ВТС) сучасної української мови "
-ності, ж. Властивість величин, за якою значення величини, що відповідає цілому об'єкту, дорівнює сумі значень величин, що відповідають його частинам.

найдено в "Большом украинско-русском словаре"


імен. жін. роду


найдено в "Орфографічному словнику української мови"
адити́вність іменник жіночого роду
найдено в "Analytical Chemistry (Ukr-Eng)"
additivity
T: 45