Значение слова "ІЗОПЛЕТИ" найдено в 6 источниках

ІЗОПЛЕТИ

найдено в "Гірничому енциклопедичному словнику"
изоплеты - isopleths - Isoplethen, Linien gleicher Werte – 1) Ізолінії, що графічно відображають певну фізичну величину як функцію двох змінних (напр., інтенсивність сонячної радіації залежно від пори року тощо). Будуються у прямокутній системі координат. 2) Лінії рівних величин температури ґрунту. Розрізняють х р о н о і з о п л е т и (напр., добовий або річний перебіг температур на глибині) та т о п о і з о п л е т и (напр., І. солоності води у водоймі в залежності від глибини та віддаленості від берега).
найдено в "Словнику іншомовних слів Мельничука"
ізопле́ти (від грец. ίσοπληθής – однаковий за чисельністю) ізолінії, що графічно відображають певну фізичну, зокрема метеорологічну, величину, як функцію двох змінних (напр., добовий або річний перебіг температури на глибині, інтенсивність сонячної радіації залежно від пори року).
найдено в "Словнику іншомовних слів"
(гр., однаковий за чисельністю) ізолінії, що графічно відображають певну фізичну, зокрема метеорологічну, величину, як функцію двох змінних (напр., добовий або річний перебіг температури на глибині, інтенсивність сонячної радіації залежно від пори року).
найдено в "Толковом словаре украинского языка"

-плет, мн.

Ізолінії якоїсь фізичної величини, що відображають її як функцію двох змінних.



найдено в "Великому тлумачному словнику (ВТС) сучасної української мови "
-плет, мн. Ізолінії якоїсь фізичної величини, що відображають її як функцію двох змінних.

найдено в "Украинско-русском политехническом словаре"
метеор.; физ. изоплеты
T: 33